Syprosjekt

Mye fint, India.

Mye fint, India.

Vi har åpnet en egen sybutikk i Keeranur, bare noen hundre meter unna der barnehjemmet ligger. Lokalet ligger rett ved hovedveien som går gjennom den lille bygden og er lett synlig for alle. Her er det blant annet to damer fra bygden som har fått jobb, sammen med flere andre fra bygden. Disse to damene var uten inntekt og levebrød, ei av dem har akkurat blitt enke i en alder av 28 år, med to Våre ansatte i sybutikkenbarn å ta seg av.

Det er ikke vanskelig å se gleden og takknemligheten som stråler av øynene deres, for at de har fått denne muligheten. Begge disse var ufaglærte, men har gått på sykurs.

Idéen bak dette prosjektet var det Berit Haaland og Mye Fint som kom med. Hun har sponset symaskinene og står for leien av butikklokalet. Det er også Mye Fint som har gitt det første oppdraget til butikken, og det var ikke av liten art. Disse damene har sydd 3000 bærenett som kundene på Mye Fint skal få varene sine i når de handler der. Nå får de også større ordre fra andre fabrikker i India som trenger hjelp til å bli ferdig med sine ordre.