Reiseblogg fra India – del 5

 

Fredag 18. juli

 

HAL – LE – LU – JA!!

Det er i grunnen det mest dekkende vi har å si om gårsdagen. Da vi trodde at himmelen ikke kunne komme nærmere, møtte vi Israel og skjønte at vi hadde tatt feil. Vår gode venn

Barnehjemmet til Israel i Madurai.

Barnehjemmet til Israel i Madurai.

fra Norge, Thor Ivar, hadde møtt ham i India i april og nå ønsket han at vi skulle få treffe Israel også. Og det er vi veldig takknemlig for at

Vår nye venn Israel.

Vår nye venn Israel.

han ønsket. Israel kom til Keeranur og møtte oss, for å se på tomten til barnehjemmet vårt. Vi hadde en kjapp runde der ute før vi satte oss i bilen og Israel tok oss med til Madurai, noen timer unna, for å se på det nyoppførte barnehjemmet hans. Han er en utrolig hyggelig mann, som smiler ustanselig, mens han prater og ler i vei. Og det herlige er at han ikke bare har det i ordene, men han er en handlingens mann. En effektiv inder! Effektiv og inder var to ord vi aldri trodde vi skulle plassere ved siden av hverandre i en setning. Helt til i går.

 Israel og hans barnehjemsprosjekt sponses av en australsk organisasjon. Disse australienerene brenner også for å hjelpe fattige i India og Israel mottar full støtte og alt de trenger av penger til barnehjemmet derfra. Så det er ikke for sin egen vinning Israel ønsker å hjelpe oss, men han har et hjerte av gull og er bare ute etter å hjelpe alle som vil gjøre noe for det indiske folk.

 Da vi kom fram til barnehjemmet, som lignet på en ranch fra utsiden, stod barna på linje ved porten og ønsket oss velkommen. I sanden ved inngangspartiet hadde de skrevet med hvitt: we welcome you! Og velkommen følte vi oss virkelig! Fantastisk skjønne barn, som strålte av trygghet og glede, kom og hilste på oss

Spisesalen så ut som en fin restaurant.

Spisesalen så ut som en fin restaurant.

Rajaram har mistet begge foreldrene sine.

Rajaram har mistet begge foreldrene sine.

og klemte oss. En liten, sped kar på fem år fant veien rett inn i hjertene våre, med sitt smil og behov for nærkontakt. Litt senere fikk vi vite at begge foreldrene hans nylig hadde mistet livet. Da rant tårene våre, i smerte for vesle Rajaram, men også i takknemlighet for at han hadde havnet nettopp her.

 For her var det flott. Det var tre bygg i alt, det eldste var bygget hvor de hadde leksesal og guttenes soverom. Så var det jentenes bygg og et bygg som var spisesal og kjøkken. Det var en fryd for øyet. Her var det naturstein, lyse farger og flotte byggetekniske løsninger. På uteområdet hadde de løpebane, lengdehopp, og fotballbane. Det var en egen innhegning til kuer, hønene satt rundt i trærne og hundene lå og hvilte i skyggen av den lange alléen med trær. I løpet av dagen fikk vi mange gode tips og idéer til vårt barnehjem og sammen med Israel og Victor har vi lagt en plan for veien videre i byggeprosessen.

Vi fikk en varm velkomst på barnehjemmet i Madurai.

Vi fikk en varm velkomst på barnehjemmet i Madurai.

 Så nå planlegges oppføringen av muren, oppmålingen til bygget på tomten og innhandlingen av materialer. Vi er i gang og storgleder oss til de neste dagene!

 

 

Comments

  1. Så utrolig gøy å lese!:)
    Tårene mine rant også når jeg leste om Rajaram ♡

Speak Your Mind

*