Reiseblogg fra India – del 10

Mandag 28. juli

Spenningen var til å ta og føle på da Israel plukket oss opp på hotellet i morges. Det var ikke mye blund vi hadde fått på øyet i løpet av natten og nå kunne vi ikke få kommet oss fort nok inn i bilen. Vi var mange som skulle være med på denne spesielle turen ut til Keeranur, men etter et par forsøk fikk vi stablet oss inn i den lille bilen og smelt igjen døra. Bjørg hadde lagt arbeidshanskene sine behørig på plass i vesken sin og nå var vi mildt sagt klare.

Arbeiderene kritter opp.

Arbeiderene kritter opp.

Arbeiderne krittet opp målene til det lille bygget, mens nysgjerrige naboer kom fram fra både hus og busker og trær. Fire jenter som hadde innvilget seg selv en dag fri fra skolen for anledningen, trippet også sjenert over tomten vår. Da oppmerkingen var ferdig stilte vi oss alle sammen inni «huset» i en ring og takket. Takket for at vi har kommet til denne dagen, for at tomten er vår og for at vi nå begynner på et nytt kapittel: byggingen av barnehjemmet!

Ina tar det første spadetaket på tomta.

Det første spadetaket på tomta.

Så fikk vi den store æren, å ta det første spadetaket. Med et stort smil svingte vi hakken og lot jernet smuldre opp det harde jordsmonnet. Arbeidet var i gang og med jubel og tårer fortsatte vi å grave vekk jorden, side om side. Bjørg fikk på seg hanskene sine og løp til og hentet den første steinblokken og la den godt på plass i hjørnet. Da var hjørnesteinen plassert og arbeidet kunne trygt fortsette. Det var en fryd å se arbeidet skride fram, og å vite at på denne tiden neste år er det ikke gravere, spader og hakker som skal være her, men glade barn som svinger seg i lekeapparatene. Mandag 28. juli 2014, dagen da vi begynte å bygge barnehjemmet. En herlig dag.

Bjørg legger den første steinen på bygget.

Bjørg legger den første steinen på bygget.

I morgen reiser vi hjem til Norge. Skal bare innom Thiruppur først for å se på et nytt oppdrag sybutikken vår har fått. Blir rart å reise herfra nå, men vi vet at byggingen er i trygge hender, både Victors og Israels. Når det meste av grovarbeidet er gjort, over nyttår en gang, kommer vi tilbake for å ta del i litt av «finarbeidet» med valg av maling, fliser og lignende. Om vi gleder oss? Jaaaa…!

Selv om vi avslutter Indiaoppholdet om et snaut døgn, vil likevel bloggen vår fortsette. Ikke som reiseblogg, men «Byggeblogg». Så er det du interessert i å få med deg utviklingen i byggearbeidet, fortsett med å klikke deg inn på bloggen vår og følg oss videre!

Fire nabojenter kommer innom på barnehjemstomta.

Fire nabojenter kommer innom på barnehjemstomta.

Comments

  1. Ruth Elise Hausevik Johnsen says

    Ååå så spennende! Tenk at det har begynt!
    Må si jeg gleder meg til å få dere hjem og høre mer 🙂

Speak Your Mind

*