Byggeblogg fra India – del 5

Torsdag 11.09.14

Motoren til brønnen er på plass.

Motoren til brønnen er på plass.

Hei, hvor det går….! Nå er motoren til brønnen vår på plass og de midlertidige rørene som ble plassert da vi boret i vinter er nå byttet ut med solide rør av ypperste kvalitet, som strekker seg i overkant av 250 meter ned i bakken. Arbeiderne ble møtt av vannet allerede ved 20 meters dyp, dermed har vi mye å gå på dersom tørken setter inn på nytt. Victor har prøvesmakt vannet igjen etter at motoren kom på plass, og han sier det smaker like søtt og friskt.

Bygget begynner å ta form.

Bygget begynner å ta form.

Veggene har begynt å reise seg på hovedbygget nå. Det dere kan se på bildet er på en måte «kjelleren» hvor sålen skal støpes. Den blir i overkant av én meter høy, og så skal førsteetasjen bygges oppå der. Ja, det er med stor glede vi nyter synet av disse bildene av barnehjemmet vårt som tar form.

En av de nye symaskinene som er kjøpt inn.

En av de nye symaskinene som er kjøpt inn.

Victor har vært i Thiruppur og kjøpt inn «nye» avanserte andrehånds-symaskiner til sybutikken vår, som gjør det mulig for oss å ta inn mye større ordrer. Dermed øker arbeidsmengden, som gjør at vi har måttet ansette tre nye syersker. Så da har vi altså nå seks ansatte i den fine, lille sybutikken vår, som begynner å bli ganske stor. Ja, faktisk så stor at vi må se oss om etter et nytt og større lokale, for å få plass til alle arbeidere og maskiner. Det er et luksusproblem vi tar med et stort smil. Nå er det seks familier fra Keeranur som har fått mulighet til selv å sørge for å få mat på bordet, klær på kroppen og håp for framtiden.

Handletur på Ikea.

Handletur på Ikea.

På mandag var vi en tur på Ikea, Kristiansand og handlet på salg. De hadde flotte håndklær til en meget billig penge. Gode håndklær er det nemlig vanskelig å få tak i i India. Det var med hjerter som strømmet over av glede og takknemlighet, og øyne som svømte over av tårer, vi gikk og valgte farger på håndklærne til barna som skal bo på barnehjemmet vårt. Snart skal de få bytte ut fillene sine med rene, gode håndklær fra Norge. Vi fant også noen nydelige, myke fleecepledd som alle barna skal få et hver av. Dette er det dere givere som gjør mulig! Handlevogna så ut som et fjell der vi etter hvert travet oss gjennom Ikea. Et fjell av kjærlighet, varme og omsorg fra Norge til India.

Speak Your Mind

*