Byggeblogg fra India – del 8

Onsdag 10.12.2014

Nå gjøres det klart for 2. etasje

Nå gjøres det klart for 2. etasje

Julen med sin glede nærmer seg med raske skritt i landet vårt, og det gjør den i India også. I skrivende stund er det få timer til Israel forlater norsk landjord, for å vende nesen tilbake til India. Med seg i bagasjen har han blant annet nye erfaringer av snø, julegaver og mange julehilsener til våre kjære i India. Israel er jo vår gode hjelper, som bærer mye av ansvaret for byggingen av barnehjemmet. Han har vært her og levende fortalt om byggeprosessen og alt det flotte som skjer på tomten vår, der ute i Keeranur. Han hadde rykende ferske bilder med seg og noen av dem får dere se her nå. Så selv om det har vært lite aktivitet på bloggen vår den siste måneden, har det skjedd mye på bygget! Bygget tar form.

Anbu og Magendran finner seg mer og mer til rette hjemme hos Chandra og Victor, og det er fritt fossefall av tårer fra de norske øynene hver gang vi får lov å snakke med dem på telefon. Da forteller de om alt det nye de opplever i Keeranur og om hvordan Victor hjelper dem med lekser og Chandra lager mat. Det er godt vi har lært litt tamil i løpet av de senere årene, så vi kan henge med litt i svingene, for her går praten i full fart og med stor iver på deres klingende morsmål.

Sybutikken vokser.

Sybutikken vokser.

På sybutikk-fronten har det blitt store forandringer i det siste. Det første lokalet vi leide ble fort for lite, og nå har vi altså flyttet inn i et nytt bygg. Vi har fått store, flotte skilt på utsiden og på innsiden begynner det å se riktig så proft ut. Tidligere tok vi imot private småoppdrag fra folk fra bygden, om å sy en skjorte eller bukse eller lignende. Men det har vi ikke anledning til lenger, da vi har fått så mye å gjøre med alle bestillingene vi mottar fra større firmaer i rundt om i Tamil Nadu. Det er til sammen fem ansatte i bedriften vår nå og vi har snarlige planer om å utvide med ytterligere fem.

Maskinene er i full gang.

Maskinene er i full gang.

På julaften skal det ose av jul også i den fattige landsbygden vår, Keeranur. Da steller Victor og Chandra istand til en stor julefest for alle barna, som ellers ingen steller til jul for. Her skal det serveres flott mat, dessert og godteri og barna får hvert sitt sett med klær og en pakke. Ønsker du å være med å gi noen av disse barna en god jul, kan du gjerne benytte deg av kontonummeret vårt og overføre din gave. Takk for at du er med å gjøre en forskjell for mennesker du ikke kjenner, men som likevel takker deg av helle sitt hjerte for at du bryr deg. Ditt bidrag betyr en god jul for barn i Keeranur!

 

Vårt kontonummer er: 2801 17 68484

 

Vi ønsker dere en fortsatt god førjulstid!

 

Speak Your Mind

*