Reiseblogg fra India – 24. januar

Berit i Keeranur

Mye fint, India.

Mye fint, India.

03.50 ringte klokka i går. Litt trøtte var vi, men kom oss avgårde til flyplassen. Nå skulle vi til Keeranur for at Berit skulle få se hvordan det går med sybutikken hennes, Mye Fint. Victor og arbeiderne var kjempestolte over å vise fram det nye, utvidede lokalet sitt. De satt og sydde og klippet på spreng da vi kom. Berit syntes det var stort å få se dem i aktivitet og allerede har hun lagt inn en ny ordre til dem. Det er jo nemlig hun som hadde idéen bak dette prosjektet, hun som dro det i gang og som støtter det økonomisk. Målet er at dette, etter oppstartsfasen, skal være helt selvgående. Per dags dato er det 10 ansatte, de fleste er kvinner fra Keeranur, som elĺers ikke ville hatt noen inntekt. Ved hjelp av Victor som tolk, fikk hun snakket med alle sammen og spurt om de var fornøyde med arbeidsforholdene. Hun fikk noen store smil tilbake.

På utsiden hang det en oversikt over arbeidstider, lunsjpauser og tepauser (som faktisk er pålagt i  India!). Så her var HMS’ n ivaretatt. Lederen for arbeidslaget, fetteren til Victor, har 20 års erfaring innen skredderyrket og han fortalte oss ivrige om symaskinenenes funksjoner, hvordan de sydde de forskjellige plaggene osv.

Berit leker med barna.

Berit leker med barna.

I dag gikk vi først en tur tempelet, Berit var på utkikk etter elefanten som pleier å stå i nærheten der, men den hadde visst gått hjem for dagen, siden solen stekte så sterkt. Etter det reiste vi ut for å vise henne det flotte barnehjemsbygget vårt og det nydelige området rundt. Anbu og Magendran var veldig glade for å få hilse på en ny «tante», og lørdagsgodteriet vi hadde tatt med til dem falt også i smak 🙂

Speak Your Mind

*