Reiseblogg fra India – 29. januar

Bursdagsfeiring på barnehjemstaket

Anbu får kake

Anbu får kake

Denne bursdagen var en Monica aldri vil glemme. Da vi kom ut til Keeranur i går ettermiddag, hadde de ordnet istand til feiring. Ikke hvor som helst skulle det feires, men på taket på barnehjemmet! Historiens første bursdag på barnehjemmet. Det ble spesielt.
De hadde fått satt opp provisoriske lyskilder, bord og stoler. Og alle mannfolka som jobber på bygget var med, byggelederen Wilson og sjåføren som hadde kjørt oss ut, i tillegg til familien vår der ute. Alle sang andektig med på både to og tre bursdagssanger, og da Monica kuttet kaka, som var pent pyntet med navnet hennes, smalt det i heftig konfetti rundt oss. På ekte indisk vis måtte Monica dele ut kake til alle, hvor hun puttet den første biten av kaka i munnen deres. Det skjedde til stor jubel.

Gaveutdeling

Gaveutdeling

Etterpå var det tid for gaver og det var overstrømmende. De hadde virkelig gjort seg flid med dette og det rørte dypt inn i bursdagshjertet. Anbu, Magendran og Victor hadde kjøpt gave sammen og Victor kunne fortelle at dette var den første bursdagsgaven han hadde kjøpt til noen i hele sitt liv! Mest sannsynlig var det Anbu og Magendrans første også.
Da denne seremonien var over ventet Chandras nydelige «norske» mat, som passer perfekt for norske ganer. Det var lapskaus, chickenfried rice og, for anledningen, hjemmelaget, nydelig tomatsuppe. Chandras søster og niese kom også utover kvelden med bussen, for å være med og feire Monica. Og telefonene tikket inn iløpet av dagen fra alle de indiske vennene, men også fra mange, herlige norske venner, selvsagt! 🙂

Flott bursdagskake

Flott bursdagskake

Da kvelden nærmet seg slutten, kikket Anbu litt trøtt opp på Ina, med et forventningsfullt smil om munnen: «i morra har du bursdag, ikke sant? Vær så snill, si at du har det!» Ja, dette gav mersmak! 🙂

Comments

  1. Så gøy å lese at det ble en skiķkelig feiring på Indisk vis!!
    Da er det bare å glede seg til neste år 😉

Speak Your Mind

*