Reiseblogg fra India – 3. februar

Besøk hos tannlegen

Anbu koser seg med storebrors mat

Anbu koser seg med storebrors mat

Da Anbu og Magendran bodde på gaten, hendte det at de fikk matrester etter restaurantgjester slengt til seg under broen. Derfor er nudler noe de godt kjenner til, selvom det egentlig ikke er fattigmannskost her til lands. Men denne dagen tenkte vi at de selv skulle få oppleve å være restaurantgjester. Så vi inviterte dem og hele husholdningen i Keeranur med på Royal Park.

Monica lærer Anbu å brette spå mens vi venter på maten

Monica lærer Anbu å brette spå mens vi venter på maten

Det ble et skikkelig langbord og vi bestilte kylling i ulike varianter, ris, nudler, chapati, naanbrød og pommesfrites. Da maten kom, angret Anbu på alt hun hadde bestilt og ville heller ha det storebror hadde bestilt. Det er Anbu, og kanskje småsøsken generelt, i et nøtteskall! Vi prøvde å snakke henne tilrette, men da sa Magendran bare rolig «ikke noe problem, vi bytter, og kan dere gi henne litt ekstra ketchup også?» Han er så mild og omsorgsfull som bare en storebror kan være og hun er et fantastisk fyrverkeri, som bare en lillesøster kan være.

Da vi hadde proppet oss mette, reiste vi til hotellet vårt og kjøpte is og juice. Her fikk Anbu også prøve vestlig toalett for første gang. Hun lo en frydefull latter der hun satt på doen, hun har jo tidligere bare stått på do.

"Jeg kan ikke se henne, men jeg kjenner at Monica er bak meg nå" sa Magendran da dette bildet ble tatt.

«Jeg kan ikke se henne, men jeg kjenner at Monica er bak meg nå» sa Magendran da dette bildet ble tatt.

Hele kvelden hadde det murret litt i Anbu’s tann, men til slutt ble det så vondt at vi faktisk måtte ta henne med til tannlegen. Jada, vi reiste ned klokka åtte på kvelden og fikk komme inn med én gang, this is India. Det ble også en førstegangsopplevelse. Tannlegen trodde Anbu hadde infeksjon i forbindelse med en tann som vokste fram under den andre, og sendte henne bare hjem noe antibiotika. Etter litt samtale med tantene fra Norge ble det imidlertid enighet om at vi skulle avvente litt med antibiotikaen. I India pøser de nemlig det ustanselig ut for hver minste ting. Og som kjent for oss, kan det i lengden være ganske katastrofalt. Allerede nå er Anbu bedre, etter nøye pussing med den nye barbie-tannkremen sin.

Anbu må sjekke tennene til tante etter hun selv hadde vært hos tannlegen

Anbu må sjekke tennene til tante etter hun selv hadde vært hos tannlegen

Magendran hadde heller aldri vært hos tannlegen, så vi fikk sjekket han samtidig også. Det viste seg at han hadde hull og måtte borre. Skrekken lyste først ut av han, men med sin hånd trygt i Chandras hånd, kom han seg veldig greit igjennom. Og både han og Anbu var kjempestolte etterpå!

Comments

  1. Det «høres» ut som om dere koser dere masse 🙂 Gratulerer så mye med dagen som var Monica, ille god klem 🙂
    Gleder meg til å se dere.

    ps: syns du klarer deg bra jeg Ina, med tanke på korte innlegg 🙂 🙂 🙂

    • Monica og Ina says

      Tusen takk, kjære Tone! 🙂 ja, vi har kost oss veldig, men nå blir det trist å reise fra alle hjertebarna våre her nede. Skulle hilse deg så mye fea Aswin! 🙂 Håper vi sees veldig snart, hadde vært ille koselig! 🙂 store klemmer fra oss <3

Speak Your Mind

*