Reiseblogg fra India – 5. februar

Avskjed med India

Blessie og Tussi koser seg med Tante Monica

Blessie og Tussi koser seg med Tante Monica

Tante Ina og Blessie koser seg sammen

Tante Ina og Blessie koser seg sammen

Vi durer avsted i ristende, bråbremsende og kraftig tutende fart til flyplassen. Det er tid for avreise. Veldig rart. I morges ble vi vekket av nydelig fuglesang og noen lysstråler gjennom vinduet, og før øynene slo opp og man hadde klart å orientere seg, visste man bare at man var i India. I morgen er vi ikke det. Avskjed og farvel er bare så skrekkelig trist, og ihvertfall når vi har vært her nesten en måned. Anbu har allerede begynt å mase på Chandra at hun må hente oss på bussen i Keeranur, men forstandige Magendran sier «når jeg har begynt i femte klasse, da kommer de tilbake!» (i India begynner nemlig skoleåret i juni). Vel, vi gråter og gleder oss til Magendran begynner i femte.

Her i Chennai fikk vi truffet Nelson og Thara igjen også. Og det uvanlige nygifte paret, Junior & Lulu. De holdt rundt hverandre og så forelsket og lykkelige ut, helt uindisk. Vi traff også et annet uvanlig ektepar, som også har giftet seg av kjærlighet, våre kjære Amalore og Mahamoni, med deres fantastisk vakre datter Blessie. Hun har blitt 1 1/2 år gammel nå og har så vidt begynt å snakke litt. Hun elsket Tussi-bamsen vi hadde med fra Norge og gikk og klemte den hele tiden. Den norske melkesjokoladen tok hun også til sitt hjerte og til sin munn, og favorittordet hennes lød som et konstant ekko » chockie, chockie, chockie!». På blessiespråket betyr det altså sjokolade 🙂

Blessie fikk norsk sjokolade

Blessie fikk norsk sjokolade

Det var veldig koselig å treffe denne lille familien igjen. Amalore og Mahamoni var jo barn på barnehjemmet første gang vi kom til India. Med god, norsk hjelp klarer de seg nå godt i egen leilighet. Mahamoni har en stabil jobb og Amalore skal straks begynne å ta opp studiene igjen etter fødselen. Hun vil bli sykepleier og planlegger å starte klinikk sammen med «Doktor Monica»  🙂 Til sommeren har de reservert plass i Keeranur for å være med på åpningen av barnehjemmet vårt. Vi håper og tror at mange av våre kjære, indiske venner vil være tilstede på denne festen i midten av juli. Sammen venter vi og ser fram til den dagen og neste gang vi kommer til India, er den her. Hurrrrrraaaaaa…!

Ballongparty i Keeranur før avreise

Ballongparty i Keeranur før avreise

Vi ønsker dere en fortsatt god dag i det kalde vinter-Norge og oss selv en god tur hjem! 🙂

Speak Your Mind

*